BEWINDVOERING

BEWINDVOERING

Wij nemen de volledige financiële zorg van u over.
Dit kan meteen vanaf de start. We helpen u graag met de aanvraag van beschermingsbewind bij de kantonrechter. Bewindvoering is voor mensen die door ziekte, leeftijd, problematische schulden of bijzondere omstandigheden hun financiële zaken (tijdelijk) niet meer kunnen of willen regelen.

WAAROM BEWINDVOERING?

Bij ons kunt u rekenen op een deskundige en persoonlijke aanpak. Elk persoon is uniek, daarom koppelen wij een persoonsgebonden adviseur aan u. U kunt de hele dag met al uw vragen terecht bij uw persoonlijke bewindvoerder. Heeft u behoefte aan persoonlijk contact? Dan kan! Wij plannen graag een afspraak in voor u en uw begeleider.

HUISBEZOEK

Door u thuis te bezoeken krijgt uw bewindvoerder van JM Bewind & Mediation een goed beeld van uw persoonlijke situatie. De rol van de begeleider is hierbij erg belangrijk. Vanuit zijn professie krijgen we een compleet beeld van uw persoonlijke én financiële situatie. Tijdens de intake leggen we rustig en duidelijk uit wat beschermingsbewind (of wel bewindvoering) precies inhoudt. Vervolgens maken we ter plekke alle formulieren in orde voor de aanvraag van het bewind bij de kantonrechter. Na het gesprek sturen wij alle papieren naar de rechtbank. De rechtbank nodigt u daarna uit voor een zitting op de rechtbank.

ZITTING

Tijdens de zitting zal onze bewindvoerder u begeleiden. We vinden het prettig als uw begeleider ook bij de zitting aanwezig is. De kantonrechter spreekt vervolgens het bewind uit en benoemt op welk grond dit gebeurt. Zo kan er sprake zijn van normaal bewind, schuldenbewind of een combinatie van deze twee. Wij zullen u ten alle tijden bijstaan en helpen!

BESCHIKKING

Na ontvangst van de beschikking van de rechtbank, start JM Bewind & Mediation uw persoonlijke dossier op. Wij schrijven de ontvangers van uw vaste lasten en inkomsten verstrekkers aan over het bewind. Hiermee ontzorgen we u volledig, zodat u zich naar niet druk over hoeft te maken. Na ontvangst van uw eerste inkomen start het bewind officieel. Uw persoonlijke bewindvoerder zal aanzelfsprekend meteen contact met u opnemen. Ook maken we dan het eerste wekelijkse leefgeld over. U kunt ten allen tijden meekijken op de beheerrekening voor inkomende en uitgaande betalingen!